Lněné oblečení pro děti

Lněné oblečení pro nejmenší

Řešíme to všechny každé ráno a někdy i několikrát denně, co dětem obléknout?
Ať je to hlavně praktické. Nechceme ke všem těm malým i větším strastem ještě přidat trápení, že oblečení tlačí, škrábe, je v něm vedro a propocené zase studí. Možná jste už uvažovala o koupi něčeho z přírodního materiálu, ale nemáte chuť ani čas pár kousků složitě prát a víte, že Váš malý dobrodruh zůstane čistý asi tak deset minut. A vydrží to oblečení vůbec?

 

Zachumlejte je do lnu

Lněné látky jsou příjemné, jemné a měkké. Oblečení ze lnu je vzdušné a rychle schne, je ideálním materiálem nejen na léto, ale celoročně jej oceníte při vrstvení i do šátků a nosítek. Len je přirozeně hypoalergenní materiál. Je skvělou volbou, pokud Vaše dítko trpí astmatem nebo jinými respiračními obtížemi, je totiž odolný k zachycování nečistot, roztočů, virů a bakterií. Navíc nedráždí citlivou pokožku nejmenších, a to ani při při ekzémech nebo lupence. 

 

Snadná péče

Lněné tkaniny nejsou náročné na údržbu, prát je můžete běžně s ostatním prádlem. Přírodní len dokonce snese i teploty do 90 stupňů. U barvených a tištěných látek dodržujte praní na 40 stupňů a ždímejte je na nízké otáčky - lněné oblečení dětem vydrží déle krásné a bude se méně mačkat. Po vytažení z pračky nechce volně uschnout na sušáku nebo ramínku. 

A může len do sušičky? Může, ale příliš to nedoporučujeme. Sušička prádla má své pro i proti a pokud jí chcete používat, zvolte nízkou teplotu, jemný program a vytáhněte prádlo ještě lehce vlhké a dosušte volně. 

 

 

Investice na další roky

Len je odolný materiál s dlouhou životností. Je pevný a dobře drží tvar - lněné oblečení se nevytahuje a nežmolkovatí. Skvěle odolává i mechanickému poškození a hravě vydrží lezení po kolenou i válení sudů. Ve lnu se bude Vaše dítko cítit příjemně, pohodlně a nic jej nebude omezovat při objevování světa. Na hřišti, v přírodě nebo při slavnostní události - bude budit úsměvy okolí a ani nebude vnímat, že má něco na sobě. 

A co až z oblečení vyroste? Můžete jej nechat pro mladšího sourozence nebo poslat dál. Len splňuje podmínky pro pomalou módu a nejen, že dlouho vydrží, ale také jeho výroba je velmi šetrná k životnímu prostředí. Pěstování lnu není náročné na spotřebu vody a chemikálie a většina produkce je z Evropy. Len je organický a zcela rozložitelný materiál, ale to až oblečení objede několikáté dědící kolečko.

Nejen oblečení

Skvělé vlastnosti lnu oceníte i při výběru dětského ložního prádla, letních zavinovaček, hnízdečka na spaní a další výbavy pro miminko. 

Každá jsme jiná, ale všechny máme jedno společné. Jako mámy chceme pro své děti jen to nejlepší. Často můžeme tápat v nepřeberném množství nabídek, lámat si hlavu, jak to nejlepší vlastně poznat. S dětmi je to v tomto ohledu jednoduché. Nikdo Vám nedá rychlejší zpětnou vazbu! 

Lněné rostoucí lacláčky nebo capáčky

Nechcete s výběrem lněného oblečení pro děti dále čekat? Vybírat u nás můžete z několika barevných variant rostoucích lacláčků, které vznikly ve spolupráci se značkou Máma v lese. Bezkonkurenční capáčky na chladné nožky nebo pro první krůčky máme v nabídce od Tiny Toes. Doplnit celý outfit můžete lněným šátkem nebo slintáčkem.

Do konce září 2023 můžete zakoupit i velikosti na objednávku, poté již pouze doprodáme zboží skladem. Nenašli jste, co byste si přáli? Koukněte na e-shop Máma v lese, můžete si vybrat krásné a kvalitní oblečení nejen ze lnu. O capáčky si napište na instagram Tiny Toes. Najdete tam nepřeberné množství materiálů a barev a s paní Majkou se můžete domluvit i na úpravě na míru nožky Vašeho dítka. 

 

Celá nabídka dětské kolekce ZDE.